Hyundai Motor Company i Shell kompanija pokreću novu stratešku saradnju da istraže načine koji će ponuditi proizvode i usluge sa nižom emisijom ugljenika i tako smanje emisije štetnih gasova putem svog poslovanja.

Jaehoon Chang, predsednik i CEO Hyundai Motor Company, i Huibert Vigeveno, direktor divizije downstream u kompaniji Shell, su potpisali Memorandum o razumevanju (MOU) na ceremoniji održanoj u sedištu kompanije Hyundai Motor America Fountain Valley, California.

MOU se gradi na čvrstoj osnovi višegodišnje saradnje i oslanjaće se na iskustva obe kompanije u punjenju električnih vozila (EV), vodonik, energetska rešenja sa niskim sadržajem ugljenika i digitalne tehnologije kao potencijalne mogućnosti za obe kompanije u cilju smanjenja emisije ugljenika.

“Kroz ovu saradnju sagledavamo velike mogućnosti za transformaciju naših preduzeća i prepoznali smo obećavajuće sinergije koje će omogućiti kompanijama Hyundai Motor i Shell da napreduju tokom tranzicije ka budućoj mobilnosti i ka rešenjima čiste energije,” rekao je Jaehoon Chang, Predsednik i CEO Hyundai Motor Company. “Našim zajedničkim nastojanjima sprovodićemo inicijative strateškog savezništva osmišljenih za postizanje zajedničkih ciljeva, kao što je neutralnost ugljenika.”

Huibert Vigeveno, direktor divizije downstream kompanije Shell je dodao “Strateške saradnje poput ove će biti fundamentalne u svetskoj tranziciji ka čistijoj energiji. Da bismo uspeli moraćemo da se probijemo na tržišta u usponu i radimo u razmerama koje do sad nismo sagledavali. Današnji dogovor je najnoviji primer kako radimo sa našim kupcima da bismo ubrzali njihove planove o smanjenju emisije ugljenika.”

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2019 by Quicksystem