Shell je i dalje najveći dobavljač maziva!

Royal Dutch Shell ostao je najveći svetski dobavljač maziva u 2019. godini, održavajući prvo mesto 14. godinu uzastopno, prema procenama Kline & Co.

Anglo-nizozemskog energetskog diva sledio je ExxonMobil, koji je isti broj godina bio na drugom mestu. BP, Total i Sinopec zauzeli su prvih pet, navodi Kline u saopštenju za medije 26. novembra.

Na temelju rezultata u svojoj studiji “Globalna analiza i procena tržišta maziva”, Kline je došao do rezultata da je navedenih pet kompanija isporučilo 35% maziva koje je svet potrošio prošle godine. Klineovo saopštenje za javnost nije naznačilo tržišne udele pojedinih kompanija, međutim Shell je objavio vlastito saopštenje za javnost da je njegova globalna prodaja ove godine iznosila 4,5 miliona metričkih tona.

Konsultantska kompanija sa sedištem u New Jerseyu iz Parsippanya, saopštila je da su za postignuti rezultat Shella zaslužni brojni faktori, uključujući vodeću poziciju u Sjedinjenim Državama, gde ima 13% tržišnog udela i prodaju u Kini, gde je na drugom mestu iza nacionalnih naftnih divova Sinopec i PetroChina.

Kline je izračunao da su Sjedinjene Države najveće tržište u 2019. godini, a slede Kina, Indija, Rusija i Japan. Te zemlje čine kombinovano 53% globalne potražnje, rekla je kompanija, dodajući da SAD i Kina zajedno čine gotovo 40%.

Shell je i dalje najveći dobavljač maziva!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2019 by Quicksystem