Kompanija Shell 11. godinu za redom proglašena je za najvećeg dobavljača maziva na svetu i na taj način obeležila ulazak u drugu dekadu nespornog vođstva u svetu maziva!*

*Rezultate poslednjeg istraživanja objavila je agencija Kline & company u izdanju 15th Edition ‘Global Lubricants Industry: Market Analysis and Assessment: 2016-2026 report.

Shell drži vodeću poziciju na svetskom tržištu sa tržišnim udelom od 11% i u tom smislu prodaje 4.400 kilotona maziva t.j. gotovo 5 milijardi litara gotovog proizvoda, ravnomerno raspoređeno između prodaje maziva za putnički sektor, industrijski i sektor transporta.

Huibert Vigeveno, za Shell Global Commercial, izvršni potpredsednik kompanije Shell uključujući i Shell Lubricants, izjavio je: “Shell Lubricants je na snažnom putu uspona na mnogim tržištima na kojima poslujemo. Vršimo ogromna ulaganja u portofolio proizvoda i usluga kao i u razvijanje našeg lanca snabdevanja. Nastavljamo da se razvijamo da bismo zadovoljili brojne zahteve i izazove brzog poslovnog okruženja, istovremeno zadržavajući oštriji fokus na razvijanju istinskih partnerstava, razvijanju rešenja kako bi se u što većoj meri prilagodili kupcima i inovacijama kroz ulaanja u istraživanja i razvijanje tehnologije”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na šta je dodao:”Priznanje kompanije Kline & Company signalizira da smo na pravom putu, što je ujedno i potvrda posvećenosti naših 9.000 zaposlenih koji pružaju odlična rešenja za različite vrste kupaca iz više različitih industrija”.

U izveštaju je utvrđeno da je Shell Lubricants lider na tržištu na tri od 16 pojedinačnih tržišta obuhvaćenih ovim izveštajem: Malezija, Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države. Kompanija Shell Lubrcants se takođe nalazi na prve tri pozicije na još deset tržišta: Argentina, Kanada, Kina, Nemačka, Austrija i Švajcarska (DACH), Indonezija, Meksiko, Filipini, Saudijska Arabija, Južna Afrika i Tajland.

Kako bi zadovoljila povećanu potražnju maziva koju generiše automobilski i industrijski sektor Shell je investirao stotine miliona dolara u lanac snabdevanja i kontinuirano radi na nadograđivanju i povećanju ovog lanca na svetskom nivou. Danas broji 40 postrojenja za proizvodnju (namešavanje) ulja, 5 postrojenja za proizvodnju baznog ulja i 10 postrojenja za proizvodnju masti. U cilju daljeg usklađivanja sa tržišnom potražnjom Shell u Aziji otvara nova postrojenja za namešavanje i proizvodnju ulja, kao i pogon za proizvodnju masti u Tuasu u Singapuru. Ovaj strateški potez za otvaranje pogona za proizvodnju ulja i masti omogućiće proširenje kapaciteta potrebnih za podršku očekivanom porastu potražnje u tom regionu.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2019 by Quicksystem