U poslednje tri godine Shell je u Srbiji doživeo veliku ekspanziju zahvaljujući kvalitetu i eksploatacionim ispitivanjima koja su sprovedena u brojnim firmama kao štu su Lasta, Hesteel Serbia, Matijević agrar, RTB Bor i brojne druge. Ovakvim pristupom podignuta je svest o značaju izbora kvalitetnog maziva i dokazano da je „skuplje u stvari jeftinije“.

Kao poslednji primer uspeha eksploatacionih ispitivanja ističe se ispitivanje sporvedeno u rudniku Kovin, u kome je uspešno testirana mast Shell Gadus S2 V220AD 2 za podmazivanje kliznih ležajeva na građevinskoj mehanizaciji t.j. bagerima, rovokopačima, grejderima….

Ovaj uspeh zabeležen je i „okom kamere“ te je kreiran i video u kojem su opisni uslovi rada u rudniku Kovin, kao i rešenje koje je ponudila kompanija Orbico https://www.youtube.com/watch?v=L2skavH0OFY

Tokom testiranja  Shell Gadus S2 V220AD 2 masti ustanovljen je produženi interval između dva domazivanja što je smanjilo godišnju potrošnju masti, čime je ostvarena finansijska ušteda preko 7.000 .

Pored toga primena visokokvalitetne masti u otežanim uslovima eksploatacije akvatorijuma Kovin, kao što su velika vlaga, fina ugljena prašina, eksploatacija mašina 24/7 itd., smanjila je broj kvarova kliznih ležajeva i povećala pouzdanost mašina.

Osim rudnika Kovin i potvrde o postignutim uštedama putem video zapisa u ovogodišnje uspehe u eksploatacionim ispitavanjima ubrajaju se i kompanije Contango d.o.o i Fudeks d.o.o.* sa pisanim potvrdama o kvalitetu i uštedama postignutim korišćenjem Shell maziva.

*Primenom Shell Gadus S2 V220AD 2 masti za zglobne veze jamskih bagera i za ležajeve u točkovima vagona jamskog voza kompanija Contango d.o.o. produžen je interval domazivanja sa jednom mesečno na jednom u svaka četiri meseca. Dok autobusi (Setra) koje koristi kompanija Fudeks d.o.o, korišćenjem Shell Rimula R6 MS 10W-40 ulja uspešno prelaze preko 1.000.000 km po vozilu, bez kvarova uz produžene intervale zamene ulja.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2019 by Quicksystem