Shell Helix ulje i serviser

Serviser, otvorena hauba, Motorno ulje

Bilo da ste vozač ili serviser motornih vozila, visokokvalitetno Shell Helix motorno ulje namenjeno putničkim automobilima pouzdano odgovara svačijim zahtevima. Linija Shell Helix danas se visoko kotira na polju sintetičkih, polusintetičkih i mineralnih ulja, i to nije slučajno. Najsavremenijim tehnološkim procesima uz korišćenje prirodnog gasa kao sirovine, dobijeno je ulje koje omogućava besprekoran rad motora, štiti ga i čisti gotovo do fabričkog stanja, i takvom, kontinuiranom upotrebom, produžava vek četvorotočkaša.

Svako predstavljanje Shell Helix linije bazirano je na iskustvu dugogodišnih korisnika – vozača i mreže servisera ovog brenda koju u Srbiji čini oko 100 auto – centara i specijalizovanih automehaničarskih radnji.

Osnovni podatak koji treba da znate prilikom upoznavanja sa ovim uljem, jeste to da nije bitno koji automobil vozite. Shell Helix svakom motoru obezbeđuje maksimalan rad i zaštitu.

KAKO SHELL HELIX ULJE BRINE O VAŠEM MOTORU

GTL Tehnologija motorno ulje laboratorija

Shell Helix je prvo sintetičko motorno ulje izrađeno od prirodnog gasa. Zahvaljujući revolucionarnom GTL (gas to liquid) procesu, prirodni gas se pretvara u kristalno čisto bazno ulje koje čini čak 75-90% Shell Helix motornog ulja. Taj podatak nedvosmisleno potvrđuje da sastav linije Helix igra najveću ulogu u njenom kvalitetu. Shell Helix ulja dobijena GTL tehnologijom prepoznatljiva su na tržištu po oznaci Shell PurePlus. Ulje Shell PurePlus odlikuje veći indeks viskoznosti, efikasno utiče na smanjenje trenja u motoru, i ima manju isparljivost. Ove karakteristike naročito se mogu primetiti kod motora visokih performansi, te automobila koji imaju veći broj konjskih snaga. Gledano na molekularnom nivou, sintetičko ulje je superiornije u odnosu na konvencionalna mineralna ulja, dobijena od sirove nafte.

Shell Helix ulje ima osobinu i do 50% manje isparavanja u odnosu na konvencionalna ulja. Ovo je vrlo važna stavka ako znamo da ulja koja imaju veliki procenat isparljivosti dovode do povećane potrošnje, degradacije, i lošeg podmazivanja. Osim toga, sintetičko ulje ima bolju otpornost na razgradnju, čak za 32% u odnosu na industrijski standard. Shell Helix ulje sa PurePlus tehnologijom pomaže da se motor zaštiti od štetnih naslaga koje direktno utiču na snagu motora, a samim tim i na vožnju. Svojim sastavom, sintetičko Shell Helix ulje pomaže da motor bude uvek čist, što se na duže staze odražava i na njegov vek. Uzimajući u obzir da je kvar motora naročito skupa stavka, treba razmišljati o svim mogućnostima preventivnog delovanja. Upamtite da u tom procesu motorno ulje ima jednu od najvažnijih uloga!

SIGURNA UŠTEDA GORIVA

Štednja goriva počinje od momenta kada startujete motor. Shell Helix ima formulu niskog trenja, što rezultira i do 3% većom ekonomičnošću goriva. Ukratko, više pređenih kilometara i manje novca.

EKSTREMNO NISKE I VISOKE TEMPERATURE – IZAZOVI KOJE SHELL HELIX BRZO REŠAVA

Za razliku od ulja dobijenih od nafte, sintetička Shell Helix ulja proizvedena GTL procesom daju vrlo dobar odgovor u ekstremnim uslovima, bilo da je reč o visokim ili niskim temperaturama. I u uslovima kada turbo-punjač radi na 1000 stepeni, ali i u situaciji ekstremne hladnoće od -40 stepeni i niže, Shell Helix ulje ne dozvoljava da se to odrazi na rad automobila. Na visokim temperaturama zbog oksidacije dolazi do degradacije ulja i smanjuje se sposobnost zaštite motora. Zahvaljujući PurePlus tehnologiji Shell Helix ulja, to se uspešno izbegava. Na niskim temperaturama može se očekivati zgušnjavanje ulja i samim tim loš protok, te otežan rad motora. Štaviše, protok ulja je tri puta brži, što utiče na lakši start rada automobila i brže zagrevanje motora. Shell Helix uspešno se nosi i u takvim situacijama.

Motorno ulje za sva godišnja doba

I na kraju, zašto je važno imati poverenja u jedan brend i biti mu odan?

Iskustva servisera Shell Helix brendirane mreže gotovo su istovetna.
U vreme dok su radili sa uljima raznih proizvođača i sami tvrde da nisu mogli precizno da predvide kako će motor određenog tipa putničkih automobila prihvatiti to ulje. Prelaskom na Shell Helix motorna ulja, situacija je postala jasnija. Upoznati sa karakteristikama i kvalitetom ulja, a prethodno poznavajući karakteristike automobila, sada pouzdano mogu da predvide očekivanja i daju korisne smernice vlasnicima automobila.

Orbico Lubricants Srbija, vodeći zastupnik prodaje Shell ulja u Srbiji, poziva
servisere da postanu deo Shell Helix brendirane mreže. Čekamo Vaš upit

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2019 by Quicksystem